Creative
Cuisine
Gastronomisk Topp hur går det till ?
Vad gillar vi :
Okomplicerade krogar som präglas av krögarnas och personalens ambition och livsstil. Krogarna ska vara autentiska, samtalsvänliga, opretentiösa och fokusera på gästernas upplevelse och önskemål. Fokus på att lyfter fram smaker och att rätterna i en meny har en helhetssyn när det gäller smaker och portionsstorlekar, Kökets egen stil, Krogarna går ekonomisk runt utifrån sina egna intäkter från gästerna. Relationen pris och kvalitet stämmer. Vi gillar även att maten på tallriken är varm. Vi gillar att det ska vara rolig och livlig stämning på krogen. Vi gillar att kunna boka ett bord endast några dagar innan. Alla gäster få samma uppmärksamhet och servicenivå, man gör inte någon skillnad.
Vad gillar vi inte:
Att sitta på tid( fy dessa 3 timmars sittningar), ceremonier och effektgivande grepp, att går hungrig från bordet, menytvång för alla på bordet. Krogar som har till sitt huvudsyfte att enbart imponerar på krogkollegor och hänger med i alla trender. Sponsorkrogar som inte går runt utifrån verksamheten. Värst är att man blir serverad ” kalte platte ”, i kockarnas strävan att pimpar estetiken på tallriken med tiotals upplägg, och glömmer det bort att maten ska vara varm. ( gäller inte Sushi och kalla rätter).
Ogenomtänkta smakkombinationer i en rätt, men särskild i en hel meny. I menyn fungerar smakingredienser kanske för en rätt – men inte i hela menyn. Att behöver boka ett bord månader innan (endast om jag reser till en annat land eller kontinent och vill säkerställa en bokning).
Vem är vi :
Vi är ett nätverk av personer i Europa som känner varandra och har samma preferenser. Vi har inte som yrke att testar krogar, utan sätter vara intryck utifrån besök - där vi betalar med egna skattade pengar. Vi finansierar vara besök inte via sponsring utan är oberoende.Vi ger inte några stjärnor utan jobbar med topplistor, där alla värda ett besök. Vi har alla jobbat inom världens toppgastronomin.
Årets exklusive Topplista 2022 för Er som vill unna Er en exklusiv upplevelse
Schloss Schauenstein Schweiz - Andreas Caminada 9,5
Amass, Danmark Köpenhamn 9
Maeemo, Oslo, Norge 9,5
De Librije (Zwolle, Niederländerna) - Jonnie Boer – 9,5
Henne Kirkeby Krog, Danmark 9
Kong Hans Kaelder, Köpenhamn Danmark 9.0
Falsed Kro Danmark Millinge 8,5
Geranium ( Danmark)- Rasmus Koefoed 9,5
Willows Inn , Lummi Island USA – Blaine Wetzel 9,5
Oaxen Krog Stockholm 9,5
Steirereck Wien , Österrike 9,5
Rutz Berlin, Tyskland Tysklands bästa 9.5
Per Se New York 9,0
Greenhouse –Arnaud Bignon ,London 9
Gastrologik, Stockholm 8,5
Vila Joya – Albufeira ,Portugal 9
Ocean – Porches ,Portugal 9,5
Rote Wand Schualhus, Lech, Österrike 9
Landhaus Bacher, Mautern Donau Österrike 9.
Clown Bar , Paris 9 Bistrovarint av japansk toppkrog
Atelier Creen, San Francisco 9,5
Amelia, San Sebastian 10
Nahm, Bangkok 10
Simply Fosh - Palma de Mallorca Spanien 9,5 mycket prisvärd
Cosme New York 9.5
Estella New York 8,5
Le Bois san Feullles, Roanne 9,5
Aira, Stockholm 9.5
Noma, Köpenhamn 9,0
Anne de Bretagne La Plaine sur mer - absolut outstandning 10
La Vague dÒr Saint Tropez - hur bra kan det blir 9
Da Vittorio Brusaporte - italiensk sensation 9,5
Auberge de `Ill Illhäusern - klassiker i absolut toppklass, 9.5
Lite filmer från besök
Aloe Stockholm
Adam och Albin Stockholm
Frantzen Stockholm
Hotel Borgholm Öland Karin Franzson
Castel son Claret - Mallorca
Hotel Benidat Mallorca
Ocean 2 star Portugal Algarve
Per Se New York
Cosme New York
Stim Stockholm
Lite
Årets Kroglista för Dig som betalar själv
Favoritkrogar 2022 #HeinzGlöckler
9 – 10 poäng
Adam och Albin, Stockholm
Aloe, Älvsjö Stockholm
Ammas Köpenhamn
PM Vänner och Bistro Växsjö
Astoria, Stockholm
Villa Dagmar, Stockholm
Sekt, Stockholm
8 - 9 poäng
DJuret Stockholm
Coco och Carmen Stockholm
Gammelgården, Sälen
Rutabaga Stockholm
Agrikultur, Stockholm
Lilla Ego,Stockholm
Fotografiska - Stockholm
AG, Stockholm
Ask, Helsingfors
Ekstedts, Stockholm
Portal , Stockholm
Babette , Stockholm
Agnes, Stockholm
Nook, Stockholm
Cafe Nizza, Stockholm
Astrid, Ängby Stockholm
Hantverket.Stockholm
Gotthards Krog, Umea
Villa Anna. Uppsala
Tegelbacken, Stockholm
Hos Pelle, Göteborg
Hoze, Göteborg
SK Mat och Människor, Göteborg
Thörnströms Kök, Göteborg
Koka Gotenborg
Hotel Borgholm, Borgholm
Projekt, Göteborg
Miss Voon, Stockholm
Canta Lola, Stockholm
Woodstock Stockholm
Langbro Wärdshus, Stockholm
Frank, Västerås
Etolie, Stockholm
Vört, Stockholm
Årets Klassiker 2022
Auberge D`Ill, Illhäusern, trestjärning upplevelse sedan 1965
Tantris Munchen DNA - back to your roots.
Kong Hans Kaelder Köpenhamn - många år på toppnivå
Sjömagasinet Göteborg - alltid värd en middag
2022 Toppkrogar Norden
Danmark
Geranium, Copenhagen, Denmark
Noma Copenhagen
AOC, Copenhagen, Denmark
Kadeau, Copenhagen, Denmark
Henne Kirkeby Kro, Henne Denmark
108, Copenhagen
Clou, Copenhagen
Era Ora, Copenhagen
Kiin Kin, Copenhagen
Kokkeriet, Copenhagen
Kong Hans Kaelder, Copenhagen
Marchal,Copenhagen
Relae, Copenhagen
Sollerud Kro Copenhagen
Studio,Copenhagen
Jordnaer, Copenhagen Nytt
Fredrikshoj, Aarhus
Gastrome,Aarhus
Substans,Aarhus
Domestic,Aarhus
Fredriksminde,,Praestro
Slotskokkenet Dragsholm
Kadeau, Aakirkeby
MeMu, Wejle nytt
Koks,Thorshavn( Faroe Islands)
Sweden
Frantzen, Stockholms Sweden
Oaxen Krog Stockholm Sweden
Vollmers , Malmö Sweden
Etoile, Stockholm
Ekstedt Stockholm
Gastrologik, Stockholm
Operakalleren, Stockholm
Sushi Sho, Stockholm
Aloe, Stockholm
Agrikultur, Stockholm
Bhoga, Göteborg
Coco- Carmen Stockholm
Astoria, Stockholm
Sk Mat och Människor, Göteborg
Thornströms kök, Göteborg
Restaurang 28+, Göteborg
PM & Vänner, Växsjö
Aira, Stockholm
Projekt, Göteborg
Norge
Maaemo,Oslo, Norway
Kontrast, Oslo
Statholdergården, Oslo
Galt, Oslo - Nytt
Re-Naa Stavanger
Sabi Omakase, Stavanger
Under, Trondheim
Finnland
Ask, Helsinki
Demo, Helsinki
Ora,Helsinki
Olo, Helsinki
Grön, Helsinki Nytt
Finnjävel Helsinki
Iceland
Dill, Rejkavik