Creative
Cuisine
#Heinz Glöckler född 1957 i Radolfzell Tyskland.
Fick Heinz Glöckler ett erbjudande 1979 av Werner Vögeli att komma till Sverige och Operakällaren, efter har jobbad på några av världens bästa Michelinkrogar i världen.
Startade och utvecklade Bullandö Krogen från en enkel krog till en topprestaurang från 1982 till 1999 . Därefter började min karriär inom utbildningsvärlden . Är själv ett tydlig exempel för livslångt lärande - att haft olika karriärer i mitt liv och tycker att det viktigt att vidareutbilda sig - för att erhålla nya perspektiv och ser nya möjligheter.Att lära nytt och lära om -samtidigt som världen utvecklas är mitt eget ansvar. Gjorde en akademisk resa från hantverkare till Fil. mag inom Skolutveckling och utbildningsledning och är övertygad att Aristotles kunskapsyn är den rätta - Episteme ( Vetenskap) tillsammans med Techne (praktiska kunnnande) blir Fronesis ( Klokhet) - det enda fungera inte utan den andra
" Vaknar jag på morgon och jag lever, så börjar dagen positiv"
Sagt om Heinz Glöckler : Utstrålar värme som en spishäll, har empati. Älskar att undervisa och coacha individer samt organisationer fram till mål. Förändringsbenägen och vill alltid vara på topp med organisationer, som han jobbar i. Tänker ibland för lite på sig själv. Har ett mycket bra nätverk inom näringslivet, politik och utbildningsväsendet. Ser på möjligheter och att utmåningar finns till för att lösa. Har ett tydligt strategisk tankesätt som bygger på omvärldsanalys och kunskap inom ämnen han sysslar med. Vi kan inte göra något åt som har hänt - utan lär av misstag och satasar framåt.
Beundrar politiskt Ludvig Erhard - för hans tankar och genomförande av "sociale markwirtschaft "- Palme för hans internationella engagemang - Helmuth Schmidt för hans förändringsbenägenhet - Helmuth Kohl för hans mod under 90 talet som bäddade för det enade tyskland. Saknar idag politiska visioner för samhället, vi reagerar mera på nutid än vi agerar inför framtiden. Demokratifrågor är viktig för Heinz Glöckler .
Är tydlig när jag jobbar inom stat och kommun - att jag jobbar för medborgarna som i en demokratisk process
vald sina företrädare - politiker. Det är medborgarna genom politiken och dessa förträdare som ska äger agenda och styra. Min uppgift är att "skickliggöra" dessa inför beslut.
Personliga förebilder " Great Leaders" #Paul Haeberlin, #Werner Vögeli,# Eckart Witzigmann som alla har varit mina chefer, menotrer och är världsstjärnor inom Gastronomin. Förändringsbenägna ledare, som gör alltid sitt bästa, ödmjuka ledare som låta andra växer. Alla tre har även varit mina mentorer - i Sverige önskar jag även framföra Björn Karlin, som har haft en stor betydelse för min integration och min framgång i det svenska samhället.
Är stolt över alla dessa ungdomar som jag har kunnat stödja i sin utveckling, både under min tid som företagare och mentor, samt som lärare inom utbildningsväsendet. Även ni är en del av min egen utveckling. Just arbetar jag hos Visita med ett projekt som ligger mig varmt om hjärta - kvalitet i utbildningar på gymnasial nivå inom besöksnäringen.
Gillar inte kockar/ restauranganställda som klagar över sina tidigare arbetsplatser och köksmästare/ägare. Du är inte tvungen att tar jobb där eller stannar kvar. Har aldrig upplevt skräckexempel i min långa karriär - sökte mig till alltid till schysta ställen och om det inte passade - tack och hejda. SJÄLVRESPEKT
Ledarskap a la #HeinzGlöckler
300 gr Engagemang
150 gr tillit
1 stk helhetssyn
5 msk flexibilitet
3 tsk Pragmation
1 stk Dj-vlar Anamma
4 krm Struktur
100 gr Visionärsskap
300 gr Coachförmåga
3 dl feedback
Förväll Engagemang och Tillit. Pudra över feedbacken. Tillsätt Flexibiliteten efter behov och bryn strukturen försiktigt. Tillsätt Visionärskap och Pragmatism under gemensam röring. Lägg i övriga ingredienserna under avsmakning. Serveras företrädesvis med tydlighet.
Ett välbeprövad recept
Yrkeskarriär Gastronomi
1973-1976 Utbildning som Kock och Servitör vid 2-stjärniga Hotel Erbprinz Ettlingen
1976-1977 Restaurang Tantris Munchen 3- stjärnor hos Eckart Witzigmann( Heinz Winkler
1977-1978 Auberge d`Ill Illhauusern, Alsace 3-stjärnor hos Paul Haeberlin
1978-1979 Stage hos 3-stjärniga Paul Bocuse, Louis Outhier, Bröderna Troisgros
1979-1980 Operakällaren och Restaurant Riche hos Werner Vögeli
1980-1981 Kurhotel Mitteltal Bareiss Baiersbronn
1981-1983 Restaurang Gourmet Stockholm Sveriges första stjärna i Guide Michelin
1983-1999 Krögare Bullandö Krogen Värmdö
1987-1991 Ägare Strandhotel Adler Bodensjön Tyskland
Yrkeskarriär Utbildningsväsendet
1999-2003 Lärare Stockholms Hotell och Restaurangskola - vid Globen
2003-2008 Studierektor och Universitetsadjunkt vid Örebro Universitet - Restauranghögskolan
2008-2009 Verksamhetsschef- Mellansverige Arbetsmarknadsutbildningar/insatser-SFI-
vid Competens Utbildnings AB
2009 - 2013 Myndigheten för yrkeshögskolan Avdelningen för utbildningsfrågor uppstart av Myndigheten
2013 - 2018 Verksamhetschef för Gymnasiet och vuxenutbildningen i Norrtälje kommun.
2019 - 2020 Fristående konsult inom olika arbetsområden - Analyser inom Tourism - kvalitetssäkring
Utredningsuppdrag samt tf. Rektor Danderyds Gymnasiet
2021 Projektledare hos Visita - Certifiering Kvalitetsäkring av gymnasiala utbildningar inom besöksnäringen
--------------------------------------------------------------------------------
Utbildningar
Gymnasiekompetens i Tyskland
Handelskola i Radolfzell
Lärlingsutbildning som Kock och Servitör
Köksmästarexamen vid Handelskammaren i Konstanz
RETUR - Ledarskapsutbildning hos IFL - Institut för Företagsledning i Sigtuna
Lärarexamen vid Lararhögskolan vid Stockholms Universitet
Fil.mag i Skolutveckling och Utbildningsledning vid Stockholms Universitet
Olika kurser inom område Arbetsmarknad vid Stockholms Universitet
ULG - 1 och 2 Försvarets Ledarskapskurs
--------------------------------------------------------------------------------
Särskilda Uppdrag i tjänsten och brevid mina tjänster
Expert Skolverket inför implanteringen av kursen Projektarbete 2001
Expert Skolverket medförfattare av Ideeskissen för GY07 HT och RL- programmet( nu genomförd GY 2011)
Implantering av LIA projektet med stöd från Skolverket vid Stockholms Hotell och Restaurangskola.
Projektledare EU-projekt Växtkraft Mål 3 Kompetensutveckling för Stockholms Hotell och Restaurangskola
Projektledare Leonardoprojekt för Internationella Studier för Studenter från Örebro Universitet (2 projekt)
Konsultuppdrag inom Hotell och restaurang - Diligentia - SEB - Finanskrisen 1987- 1990
Uppdrag / bollplank / rådgivare till olika Restaurangföretag
Konsultuppdrag som föreläsare vid Yrkeslärareutbildningen vid Stockholms Universitet
Kursansvarig för Yrkeslärarkurser vid Örebro Universitet/ Pedagogiska Institutionen
Ansvarig för Uppdragsutbildningen vid Örebo Universitet/Campus Grythyttan
Utmärkelser
2003 Årets Kocklärare vald av Werners Vänner och Restaurangbranschen
2006 Pedagogisk Pris av Erik Ljungbergs Stiftelsen - Örebro Universitet - Grythyttan
Gastronomi
Bullandö Krogen
21 av 25 poäng med Bullandö Krogen i Dagens Industri flertal tester under 1985 - 1999
93 av 100 poäng i Svenska Dagbladet Krogguiden under flera år
4 av 5 getinger i Expressen flera år
4 av 5 i Aftonbladet flera år
dessa poäng delades ut flera gånger under 1983- 1999
Strandhotel Adler Bodensjön Tyskland 1987 - 1991
1 stjärna i Guide Michelin 1991
17 av 20 poäng i VIF Gourmet Journal 1991
Coach till olika tävlingslag gymnasial nivå
Culinary Star of Europe Bryssel 2002
Matkristallen Stockholm/Sverige 1999 - 2003
Årets unga kock/ Stockholm / Sverige
Parcour de Culinar/Sirha / Paris 2001
SM i matlagning för gymnasieskolor 1999- 2003
plus diverse olika småtävlingar
--------------------------------------------------------------------------------