Nyheter


Nyheter  se  även bloggen 


Backgrund för mina bedömningar

Mina egna preferenser - är att besöket ska vara en upplevelse, fylld av överraskningar när det gäller smak och hantverk. Det behöver inte vara lyxråvaror utan alla ingredienser ska hanteras varsamt utifrån sin smak. Oftast hittar jag dessa faktorer hos unga,hungriga matlagare som har sin egen stil och inte följer trenderna hos det stora. En och tvåstjärniga krogar har oftast denna glöden. #HeinzGlöckler;



Vad gillar vi :

Okomplicerade krogar som präglas av krögarnas och personalens ambition och livsstil. Krogarna ska vara autentiska, samtalsvänliga, opretentiösa och fokusera på gästernas upplevelse och önskemål. Fokus på att lyfter fram smaker och att rätterna i en meny har en helhetssyn när det gäller smaker och portionsstorlekar, Kökets egen stil, Krogarna går ekonomisk runt utifrån sina egna intäkter från gästerna. Relationen pris och kvalitet stämmer. Vi gillar även att maten på tallriken är varm. Vi gillar att det ska vara rolig och livlig stämning på krogen. Vi gillar att kunna boka ett bord endast några dagar innan. Alla gäster få samma uppmärksamhet och servicenivå, man gör inte någon skillnad.

#HeinzGlöckler


Vad gillar vi inte:

Att sitta på tid( fy dessa 3 timmars sittningar), ceremonier och effektgivande grepp, att går hungrig från bordet, menytvång för alla på bordet. Krogar som har till sitt huvudsyfte att enbart imponerar på krogkollegor och hänger med i alla trender. Sponsorkrogar som inte går runt utifrån verksamheten. Värst är att man blir serverad ” kalte platte ”, i kockarnas strävan att pimpar estetiken på tallriken med tiotals upplägg, och glömmer det bort att maten ska vara varm. ( gäller inte Sushi och kalla rätter).

Ogenomtänkta smakkombinationer i en rätt, men särskild i en hel meny. I menyn fungerar smakingredienser kanske för en rätt – men inte i hela menyn. Att behöver boka ett bord månader innan (endast om jag reser till en annat land eller kontinent och vill säkerställa en bokning).


Vem är vi :

Vi är ett nätverk av personer i Europa som känner varandra och har samma preferenser. Vi har inte som yrke att testar krogar,  utan sätter vara intryck utifrån besök - där vi betalar med egna skattade pengar. Vi finansierar vara besök inte via sponsring utan är oberoende.Vi ger inte några stjärnor utan jobbar med topplistor, där alla värda ett besök. Vi har alla jobbat inom världens toppgastronomin.














                   

Topplista  2023


Årets Gastronomiska prestation

1.L'Effervescence  Tokio - Världens bästa just nu - Outstanding

2. Jan - Jan Hartwig i Munchen - går från klarhet till klarhet

3. Tour d` Argent Paris - efter renoviering- riktig stor klassik upplevelse av världsklass



Arets mest prisvärda krog internationellt

1. Cosme  New York , folklig,höga smaker - underbar alltid värd ett besök

2. Weinbar Rutz Berlin, Marco har nu tre stjärnor men prisvärd 

3. Aponiette ; El Puerto de Santa Maria (Cadiz) Spånien absolut toppadress


Årets Nykomling: 

1. Seafood Gastro Stockholm - internationellt topprestaurang där allt stämmer denna där Matthias Dahlgren igen har hittad en koncept som passar perfekt i nutid och framtid

2. Vyn  Daniel Berlin - kommer bli en av Sveriges absoluta internationella toppdestinationer Skånr blir värd en långweekendresa, stjärnor kommer nog snart.



Årets Måltidsupplevelse internationellt -

1. Anne de Bretagne  La Plaine sur mer - absolut outstandning

2. Amelia - nästa världens bästa Restaurant 

3. Aloe Stockholms - utvecklingen och kreativiteten tar aldrig slut här - värd snart en stjärna till


Årets bästa serviceupplevelse:

1. Ohlssons Skafferiet - Helsingborg Vilken effektiv och kompetens service

2. Frantzen Stockholm Absolut världsklass - Outstanding

3. Aira- Stockholm - i absoluta stjärnklass


Årets mest prisvärda nationella måltidsupplevelse

1- Solen - Stockolm  - den mest prisvärda toppupplevelse i Stockholm

2. Ohlssons Skafferiet Helsingborg- ett måste i Skåne- Sveriges bästa Service/Servitris

3. Dryck och Mat - Uppsala - ner prefekta kvarterskgoren - man mår bra


Årets restaurangkedja 

1. Adam/Albin som driver flera krogar alla med eget unik koncept och kvalitetsfokurs

2. Svenska Brasserier - med Aira som flaggskepp 

3. Voon kedja  Elite och den eminent duktiga och ödmjuka Jonas Svensson har verkligen

skapad ett varumärke med höga genomtänkta fina smaker och hög kvalitet på alla ställen i riket.


Årets personliga  prestation

1. Årets Nobelmeny - Stefan Holmström från Gastrologik - vilket genomtänkt förrätt och varmrätt

stor handverklig skicklighet.   



Trender 2024










Ännu mera pratsamma krogar med bra mat och bra service.- a la Carte -


Mera uppvisande av hantverket i matlagningen - mindre lägg

Maten som är varm och doftar - inte bara ser snygg ut.

Enklare råvaror men höga fina smaker 

Norra Sverige lever - många bra krogar i Norrbotten, Västerbotten, Norrland, Dalarna .....v'ärd en

resa.


njuta, njuta, njuta av upplevelser och stämmning, men viktig för branschen att arbetar med ansvar för gästerna och visa detta tydlig i sitt koncept  Små krogar med olika personliga koncept och matlagningsstilar.


Hotell krogar med schysst mat, a la carte - helhetskoncept 

Hotell barer - när man vill slipper " trängsel och kunna föra ett samtal " vill lyfta en liten underdog Strandhotell vid Nybro viken.  


Krögare som tar ansvar för arbetsmiljön och balans mellan arbete och fritid den nya hållbarheten i branschen. 4 Dagars vecka med  fulltid - 4 gånger 10 tim -är som 5 gånger 8 timmar - men ändå en skillnad


Nya Destinations hotspot  -  Skåne fler nyöppningar och befintliga krogar som har hög nivå

                                                                    blir mer och mer ett riktig svensk " Toskana". Kustvägen

                                                                    ner från Halland - södra Skåne - en vecka av njutningar 

                                                                    längs vägen. Många stjärnor att besöker .


Man blir trött på


Råbiff i alla varianter

Dålig Sushi  och asiatisk mat - för många mediokra ställen  utan själ

Dessa stora köttbitar som är överprisat - 

Mat som är kall på krogarna (Sous vide sjukan) och för många lägg

medioker Kaviar och Tryffel på alla rätter för att kunna tar mera betalt.


Place to be 2024


Tantris i Munchen med ny koncept som bygger på restaurangens DNA

Portugal - Lissabon - hotspot och prisvärd.

Tirolen - Brunico - Atelier Moessmer Norbert Niederkoffer

Gourmetresa Halland till Skåne - tänk bara Sjögren,Vollmer, Berlin med flera

Harbour House Inn  Elk Mendocino County

Alcaide,Guadalajara

De Librije - Zwolle 

Jan - Munchen

Rutz - Berlin

L Enclume - Cartmel - United Kingdom

AM per Alexandre Mazzia - Marseille 

























































 






Aktuellt 


Svenska tester och bedömningar finns här

Swedish and Nordic List you get here   


Nya stjärnor i Italien 


Brunico - Atelier Moessmer Norbert Niederkoffer  Italiens nya Superstar med två 

restauranger med 3 stjärnor i Michelin i Tirol - norra Italien. Upptäckte honom redan 2000 talet och hade sedan studenter från Grythyttan där på sina verksamhetsförlagda studier. 2004 - 2007

Marina Del Cantone - Quattro Passi


Nya stjärnor i Spanien


Caceras  Atri  se tester

Barcelona  Cocina Hermanos Torres


Lissabon Uppdate  

En  av det mest prisvärda gastronomiska städer i Europa - skynda ditt innan staden blir

översvämmade av foodies. Kännetecken för det bästa krogar - är lokala råvaror, stolthet över sin egen matkultur, avsaknaden av frankofila status ravaror som caviar och olika produkter från fjärran - samt kärleken till småskaliga portugisiska  viner från nya kvalitetssatsande unga vinbönder.  Tyvärr har folkets matkultur inte förändrats - så inte många portugiser äter ute. Många restauranger är beroende av utländska gäster - vilket har gjord att kraven från dessa gjord att krogkulturen har en mycket hög nivå.

Tack och lov går det inte i fällan att kopiera den spanska kocktrenden. En middag för två med typ 7-8 rätter och vinpaket på stjärnkrog går på ca 3000 kr - mycket prisvärd.

TIPS

Belcanto  Statuskrog i Lissabon - världskänd och toppkrog sedan många år 

Prado - okomplicerad restaurant med marknadens kök  otroliga smaker vår favorit

Epur - Creativ kök mycket influencer av Spaniens kök när det gäller tekniker

Alma - place to be för det " status" ätarna två stjärnor - kreativ matlagning

Encanto - Vegetatisk en stjärnig krog - WOW

Kanasawa -   en upplevelse i asiatiska smaker

Åmago - 12 platser Chefs table - två kockar - toppmat - ett måste bra möten runt bordet

Kabuki LIsboa lokal och vilket kök - japansk influererad men med lokala produkter 

Eneko Lisboa - Baskiska smaker och kök spännande smaker


Califorinen uppdate


Los Angeles

A,O.C  Los Angeles en vinbar Kvarterkrog - place to be vilken vinlista - bra start 

Pizziana - Los Angeles - unkomplicerad Pizza i toppklass med Surdeg - ett måste så gott

Kali -Los Angeles enstjärnig kvarterskrog - härlig atmosfär regionala produkter

Gucci Osteria da Massiom Bouttura - Beverly Hills - Lyxklientel men mycket tillgängligare än orginalet i Modena - trevligare helt enkelt

Providence - två stjärnig Fine Dining Instituion i Los Angeles  - perfekta produkter och hantverkskonster - toppaddress och självklart vinlistan................





















n/naka - Nicki Nakaayama perfekta Kaiseki kök som balansera mellan California och Japan -  svart att få ett bord....just nu hippaste ställe - 

Manzke - ny HotSpot bland topprestaurangerna i Califroinen av en välmeriterad Krögarpaar. Fine Dineing i Bistro Stil. otrolig fina råvaror och perfekt tillagning - Höjdpunkten i L:A

San Francisco

Nisei - otrolig hippad Restaurang av David Yoshimura -spännand japansk inspirerad Meny fräsch samt att rätterna smakskombinationer är lätt tillgängligt.

Angler - Joshua Skenes saisonala a la carte Restaurant - med Sharing koncept -.tillsammans med Manzke och Harbour Housse in höjdpunkterna från denna Resa

Bar Bocce - Sausalito - enkel krog - hur bra kan bara alla dessa härliga produkter smaka utan krusiduller - en strandbar som kan vara en förebild för många krogar - och servicen och vänligheten - direkt vid vatten - 

Californios - två stjärnig krog  av texanska kocken Val Cantur - mexikansk highlight. öppnar nya perspektiv på det samrika mexikanska köket


Harbour House Inn - i Elk Mendocino County - två stjäring Place to be i USA just nu. Mattew Kammerer skapar en upplevelse utöver den vanlig - i denna microklimat ovanför havet erhaller han det det bästa råvarorna. Utifrån mitt perspektiv snart världens Nr. 1 













Yountville med sina krogar French Laundry tre- stärnig, Bouchon eller Annimo i Sonoma - där alla en upplevelse men med olika fokus beroende vad man ösnkar. Kellers logistik och precision gör att man känner igen varje smak och rätter igen från tidigare besök  men även från Per Se i New York.

Man beundrar denna otroliga hospitality andan i Californien - engagemanget och vänligheten, problemlösningsförmåga hos alla anställda - I m your host - innebär något verkligen med innebörden. Den utmåningen som finns att erhåller ett bord - det kräver en långfristig planering och talamod - först bordsbeställningar sean flygtickets.


The word 50 best List - foodies och tasthunters intressant

läs även mina funderingare på bloggen


Spanien nya  tester  fokus Baskien

Mugaritz - vad händer på toppkrog, man lekar med maten utan syfte, där även servicen och köket behöver en lexikon för att förklara sammansättningen av maten som i slutändan blir medioker - och dyrt. Årets bortkastade pengar - bottennapp  3/10 poäng. Lever på sin kändisskap

Amelia - kommer stannar på toppen denna Paulo Airaudo i San Sebastian hur bra som helst 10/10 poäng. Här stämmer allt -










Cenador de Amos - Pilgrimsfärd till denna unika ställe i Kantabrien två timmar väster från San Sebastian i en liten by Villaverde de Pontones den nyaste tre stjärnor i Spanien - och definitiv en av det bästa. En finstämd matupplevelse med  hantverkskonst och lokala regionala inslag   9/10


Saint Tropez

Ultimate Procenace - 8/10 Vingård med biologisk skörd.ligger lite utanför standen ett helhetskonstverk Mat och Vin

Restaurant La Vague dÒr 10/10 Arnaud Doneckele skapar här med nya inslag ett spännande helhetskoncept för mat - mycket innovation vid denna 3-stjärniga krogen

La Petit Plage 7/10 Seafood Cocktail Bar och roliga rätter av Eric Frenchon - oslagbart utsikt.

Clubb 55 - 6/10 inte för maten utan för känslan och stämmningen på Ramatoulle


Italien

Genua

The Cook  enda stjärnkrog i Genua - marinerade Acciughe och Duva höjdpunkter in en klassisk restaurant

Trattoria Ugo   tradionella liguriska rätter - stökig, folklig, rolig och prisvärd

I tre Merli   Blandning mellan vinbar och restaurant med en sagolik vinlista, 

Capo Santa Chiara  Underbar restaurant Terrassen ligger direkt vid Havet bara detta är värd ett besök - bra mat utan krusiduller - lite dyrt men läget


Toskana

Enoteca Pinchoirri  Klassisker - bra Service och vin list men maten är dyr och på  touristnivå Synd om denna tempel

Albergaaciio           Bar smakrik mat från Toskana med fin innehållsrik vinlista Castellina /Chianti

Arnolfo                      Folkig krog med höga amibtioner - bara risotton alla Zafferano   är värd ett besök.. Colle di Val dÈlsa

Rinuccio 1180           Place to be - under semesterresan till Toskana - Val di Pesa   underbart och smakrik kök.

Hotel Scaletto       Best i Florenz - utsikten och maten very nice place

Hotel Castello di Spaltenna  - toskanska sommarnätter i denna uteserveringen på slottet - mat, miljö och dryck - besök... Gaiole/ Chianti.

Piemonte

Alba

Piazza Duomo               Toppkrog som leverar - och är värd ett besök kulinarisk kreativ hotspot

Osteria Lalibera            enklare än ovan inte så många kreationer utan typisk lantkök



Österrike uppdatering

Steiereck Wien,

Döllerers Geniesserrestaurant, Golling,

Restaurant Simon Taxacher, Kirchberg/Tirol, 

 Restaurant Konstantin Filipou, Wien,

Landhaus Bacher, Wachau,

Restaurant Silvio Nickol Wien,

Restaurant Mraz&Sohn Wien.

Restaurant Obauer, Werten,

Johanna Maier Filzmoos, R

Restaurant Aurelio - Lech,

Peznauer Stube, Ischgl

Restaurang Klösterle - Lech 


Berlin uppdatering


Toppkrogar

Nobelhart&Schmutzig  Rutz , Horvath Tim Raue 

Tips

Pauly Saal, Tulus Lotrek,Kin Dee, Herz &Niere, Kochu Karu,Layla, Lode & Stijn

Golvet, Einsunternull, Ernst, Cordo, Cell, Zur letzten Instanz, Freundschaft


Film  Heinz Glöckler Creative-Cuisine


Nyheter  se bloggen 




Backgrund för mina bedömningar

Mina egna preferenser - är att besöket ska vara en upplevelse, fylld av överraskningar när det gäller smak och hantverk. Det behöver inte vara lyxråvaror utan alla ingredienser ska hanteras varsamt utifrån sin smak. Oftast hittar jag dessa faktorer hos unga,hungriga matlagare som har sin egen stil och inte följer trenderna hos det stora. En och tvåstjärniga krogar har oftast denna glöden. #HeinzGlöckler;



Vad gillar vi :

Okomplicerade krogar som präglas av krögarnas och personalens ambition och livsstil. Krogarna ska vara autentiska, samtalsvänliga, opretentiösa och fokusera på gästernas upplevelse och önskemål. Fokus på att lyfter fram smaker och att rätterna i en meny har en helhetssyn när det gäller smaker och portionsstorlekar, Kökets egen stil, Krogarna går ekonomisk runt utifrån sina egna intäkter från gästerna. Relationen pris och kvalitet stämmer. Vi gillar även att maten på tallriken är varm. Vi gillar att det ska vara rolig och livlig stämning på krogen. Vi gillar att kunna boka ett bord endast några dagar innan. Alla gäster få samma uppmärksamhet och servicenivå, man gör inte någon skillnad.

#HeinzGlöckler


Vad gillar vi inte:

Att sitta på tid( fy dessa 3 timmars sittningar), ceremonier och effektgivande grepp, att går hungrig från bordet, menytvång för alla på bordet. Krogar som har till sitt huvudsyfte att enbart imponerar på krogkollegor och hänger med i alla trender. Sponsorkrogar som inte går runt utifrån verksamheten. Värst är att man blir serverad ” kalte platte ”, i kockarnas strävan att pimpar estetiken på tallriken med tiotals upplägg, och glömmer det bort att maten ska vara varm. ( gäller inte Sushi och kalla rätter).

Ogenomtänkta smakkombinationer i en rätt, men särskild i en hel meny. I menyn fungerar smakingredienser kanske för en rätt – men inte i hela menyn. Att behöver boka ett bord månader innan (endast om jag reser till en annat land eller kontinent och vill säkerställa en bokning).


Vem är vi :

Vi är ett nätverk av personer i Europa som känner varandra och har samma preferenser. Vi har inte som yrke att testar krogar,  utan sätter vara intryck utifrån besök - där vi betalar med egna skattade pengar. Vi finansierar vara besök inte via sponsring utan är oberoende.Vi ger inte några stjärnor utan jobbar med topplistor, där alla värda ett besök. Vi har alla jobbat inom världens toppgastronomin.


Efter COVID ska det njutas väntar till 2020

Resa till Baden/Nahe/Ahr för att fylla på vinkällaren igen

Besök hos vännerna vid Auberge `d´Ill Illhäusern

Resa i hårdostens tecken från Schweiz till Österrike 

New York - San Francisco

Nya Tantris i Munchen och Wien med sina krogar

Har goda middagar och möten i Real Live

                   

Topplista  2020 


Årets Gastronomiska prestation

1. Björn Frantzen - världsbäst 

2. Adam och Albin för sin förmiddabla sommarkrog på Långholmen

3. Dominuque Crenn  wow vilken stjärna  San Francisco


Arets mest prisvärda krog internationellt

1. Cosme  New York , folklig,höga smaker - underbar

2. Weinbar Rutz Berlin, Marco har nu tre stjärnor prisvärd

3. Simply Fosh Palma, enstjärning i Mallorca ett måste


Årets Nykomling: 

1. Sekt - enkelt, genomtänkt gott av lilltysken Pelle

2. Etoile Stockholm - höga ambitioner men servicen måste höjer nivån

3. Canta Lola - en frisk satsning utifrån en trend som jag beskrev 2004


Årets Måltidsupplevelse internationellt -

1. Frantzen Stockholms - allt är perfekt

2. Geranium Rasmus Koedfood  Nordens bästa

3. Atelier Munchen - Wow upplevelse i Munchen stor kokkonst


Årets bästa serviceupplevelse:

1. Ocean Roches Algarve Portugal - här stämmer allt

2. Adam Albin  hög nivå utan krusiduller

3. Operakällaren- alltid hög nivå på mat och särskild service -


Årets mest prisvärda nationella måltidsupplevelse

1- Alla hämtkassar från toppkrogarna - en trend som består efter COVID

2. Green Egg i min trädgård - grillning, mötesplats och bakning

3. Färska levande skaldjur och färsk fisk från LL 91 Lysekil 


Årets restaurangkedja 

1. Frantzen Koncernen - kvalitet - kompetens - koncept

2. Punk Royal - efter Stockholm,Köpenhamn - egen stil, kul och annorlunda

3. Pontusgruppen för sina satsningar att lyfta sin personal och Arlanda


Årets dryck

1. Barbaresco Vigneto Bordini a Spinetti 1995

2. D`Amos blanc 2011

3. 2007 Mazis Chambertin Grand Cru Newman


Årets personliga  prestation

Jonas Svensson - som via sina krogar och sin positiva attiyd är en lyft

för en krisdrabbad besöksnäringssverig - han ser möjligheterna - hämtmat


Årets mest överskattade krog

 finns ingen i år - alla kämpar för att överleva.


Trender 2021


Ännu mera enkla pratsamma krogar med bra mat och bra service.- efter Covid ser vi kanske nya möteskoncept - långbord där man blanda sällskap ?.


Mera matsalsarbete – mindre tallrikservering mera arbete vid bordet


Klassiska franska recept i ny tappning – och klassiska franska viner


Förortstrenden och hämtmat trenden fortsätter


After COVID  - njuta, njuta, njuta av upplevelser och stämmning


Krögare som tar ansvar för arbetsmiljön och balans mellan arbete och fritid den nya hållbarheten i branschen.


Hotellkrogar som rycker upp sig via enskilda, lokala koncept men

även via konceptsharing under en viss period - helheten - för att attrahera privatgäster


Sommersemester i Sverige igen - hoppas att detta år är flera på banan och redo


Alkoholfria varianter till menyerna -



Place to be 2021

Nyöppning av restaurang #Tantris i Munchen med ny koncept höst 2021

Å L`asie Oslo

Alcaide,Guadalajara

Atelier Munchen

CoCoCo Saint Petersburg

LOCO Lisbon

Sanchez Köpenhamn

Dagmar  Stockholm bra krog, toppmat - Service behöver steppa upp 7/10

Rutz Berlin

Brasseri Astoria Stockholm 9/10 internationell toppkrog utan stjärnambitioner

Ute på alla krogar och hotell njut - stöd besöksnäringen 





















































 





Aktuella tester


Saint Tropez

Ultimate Procenace - 8/10 Vingård med biologisk skörd.ligger lite utanför standen

 ett helhetskonstverk Mat och Vin

Restaurant La Vague dÒr 9/10 Arnaud Doneckele skapar här med nya inslag ett 

spännande helhetskoncept för mat - mycket innovation vid denna 3-stjärniga krogen

La Petit Plage 7/10 Seafood Cocktail Bar och roliga rätter av Eric Frenchon - oslag

bart utsikt.

Clubb 55 - 6/10 inte för maten utan för känslan och stämmningen på Ramatoulle


Portugal:

'Belcanto Lissabon - 9/10 något av det bästa Portugal har att erbjuda 2-stjärnor - 

                                                Avantgårde Cuisine.  belcanto.pt

Pateao Lissabon - 9/10  Fisk och Skaldjur i avslappnad atmosfär - trivsam och hög klass

Cantinho do Avillaz 8/10  Mediteran kök portugal touch, i badstaden Cascais 


Italien

Genua

The Cook 8.5/10  enda stjärnkrog i Genua - marinerade Acciughe och Duva höjdpunkter

                                 in en klassisk restaurant

Trattoria Ugo 8/10  tradionella liguriska rätter - stökig, folklig, rolig och prisvärd

I tre Merli  8/10  Blandning mellan vinbar och restaurant med en sagolik vinlista, 

Capo Santa Chiara 7,5/10 Underbar restaurant Terrassen ligger direkt vid Havet bara

                                   detta är värd ett besök - bra mat utan krusiduller - lite dyrt men läget

Toskana


Enoteca Pinchoirri 6/10 Klassisker - bra Service och vin list men maten är dyr och på 

                                             touristnivå Synd om denna tempel

Albergaaciio  7,5/10         Bar smakrik mat från Toskana med fin innehållsrik vinlista

                                              Castellina /Chianti

Arnolfo 8 /10                     Folkig krog med höga amibtioner - bara risotton alla Zafferano 

                                              är värd ett besök.. Colle di Val dÈlsa

Rinuccio 1180 8/10          Place to be - under semesterresan till Toskana - Val di Pesa 

                                              underbart och smakrik kök.

Hotel Scaletto   7.5/ 10     Best i Florenz - utsikten och maten very nice place

Hotel Castello di Spaltenna 8/10 - toskanska sommarnätter i denna uteserveringen på 

                                               slottet - mat, miljö och dryck - besök... Gaiole/ Chianti.


Piemonte


Alba

Piazza Duomo  9.5/10              Toppkrog som leverar - och är värd ett besök kulinarisk                                                              kreativ hotspot

Osteria Lalibera 8/10            enklare än ovan inte så många kreationer utan typisk lantkök



Österrike uppdatering


9,5/10  Steiereck Wien, Döllerers Geniesserrestaurant, Golling,

9/10 Restaurant Simon Taxacher, Kirchberg/Tirol, 

8,5/10   Restaurant Konstantin Filipou, Wien, Landhaus Bacher, Wachau, Restaurant Silvio Nickol Wien, Restaurant Mraz&Sohn Wien. Restaurant Obauer, Werten, Johanna Maier Filzmoos, Restaurant Aurelio - Lech, Peznauer Stube, Ischgl



Berlin uppdatering


Toppkrogar

Nobelhart&Schmutzig 8,5/10, Weinbar Rutz 9/10, Horvath 8/10, Tim Raue 8.5/10

Tips

 Pauly Saal, Tulus Lotrek,Kin Dee, Herz &Niere, Kochu Karu,Layla, Lode & Stijn

Golvet, Einsunternull, Ernst, Cordo, Cell, Zur letzten Instanz, Freundscha