Heinz Glöckler

#Heinz Glöckler född 1957 i Radolfzell Tyskland.

Fick Heinz Glöckler ett erbjudande 1979 av Werner Vögeli att komma till Sverige  och Operakällaren, efter har jobbad på några av världens bästa Michelinkrogar i världen.

Startade och utvecklade Bullandö Krogen från en enkel krog till en  topprestaurang från 1982 till 1999 . Därefter  började min karriär inom utbildningsvärlden . Är  själv ett tydlig exempel  för livslångt lärande - att  haft olika karriärer i mitt liv  och tycker att det viktigt att  vidareutbilda sig  - för att erhålla nya perspektiv och ser nya möjligheter.Att lära nytt och lära om -samtidigt som världen utvecklas är mitt eget ansvar.  Gjorde en akademisk resa från hantverkare till Fil. mag inom Skolutveckling och utbildningsledning och  är övertygad att Aristotles kunskapsyn är den rätta -  Episteme ( Vetenskap) tillsammans med Techne (praktiska kunnnande) blir Fronesis ( Klokhet) - det enda fungera inte utan den andra


" Vaknar jag på morgon och jag lever, så börjar dagen positiv"


Sagt om Heinz Glöckler : Utstrålar värme som en spishäll, har empati. Älskar att undervisa och coacha individer samt organisationer fram till mål. Förändringsbenägen och vill alltid vara på topp med organisationer,  som han jobbar i. Tänker ibland för lite på sig själv. Har ett mycket bra nätverk inom näringslivet, politik och utbildningsväsendet. Ser på möjligheter och att utmåningar finns till för att lösa.  Har ett tydligt strategisk tankesätt som bygger på omvärldsanalys  och kunskap inom ämnen han sysslar med. Vi kan inte göra något åt som har hänt - utan lär av misstag och satasar framåt.

Beundrar politiskt  Ludvig Erhard - för  hans tankar och genomförande av "sociale markwirtschaft "- Palme för hans internationella engagemang - Helmuth Schmidt för hans förändringsbenägenhet  - Helmuth Kohl för hans mod under 90 talet som bäddade för det enade tyskland. Saknar idag politiska visioner för samhället, vi reagerar mera på nutid än vi agerar inför framtiden. Demokratifrågor är viktig för Heinz Glöckler .

Är tydlig när jag jobbar inom stat och kommun - att jag jobbar för medborgarna som i en demokratisk process

vald sina företrädare - politiker. Det är  medborgarna genom politiken och dessa förträdare som ska äger agenda och styra. Min uppgift är att "skickliggöra" dessa inför beslut.

Personliga förebilder  " Great Leaders"  #Paul Haeberlin, #Werner Vögeli,# Eckart Witzigmann  som alla har varit mina chefer, menotrer och är världsstjärnor inom Gastronomin. Förändringsbenägna ledare, som gör alltid sitt bästa, ödmjuka ledare som låta andra växer. Alla tre har även varit  mina mentorer - i Sverige önskar jag även framföra Björn Karlin, som har  haft en stor betydelse för min integration och min framgång i det svenska samhället.

Är stolt över alla dessa ungdomar som jag har kunnat  stödja i sin utveckling, både under min tid som företagare och mentor, samt som lärare inom utbildningsväsendet. Även ni är en del av min egen utveckling. Just arbetar jag hos Visita med ett projekt som ligger mig varmt om hjärta - kvalitet i utbildningar på gymnasial nivå inom besöksnäringen.


Ledarskap a la #HeinzGlöckler

300 gr Engagemang

150 gr tillit

1 stk helhetssyn

5 msk flexibilitet

3 tsk Pragmation

1 stk Dj-vlar Anamma

4 krm Struktur

100 gr Visionärsskap

300 gr Coachförmåga

3 dl feedback

Förväll Engagemang och Tillit. Pudra över feedbacken. Tillsätt Flexibiliteten efter behov och bryn strukturen försiktigt. Tillsätt Visionärskap och Pragmatism under gemensam röring. Lägg i övriga ingredienserna under avsmakning. Serveras företrädesvis med tydlighet.


Ett välbeprövad recept


Yrkeskarriär    Gastronomi


1973-1976 Utbildning som Kock och Servitör vid 2-stjärniga Hotel Erbprinz Ettlingen


1976-1977 Restaurang Tantris Munchen 3- stjärnor hos Eckart Witzigmann( Heinz Winkler


1977-1978 Auberge d`Ill Illhauusern, Alsace  3-stjärnor hos Paul Haeberlin


1978-1979 Stage hos 3-stjärniga Paul Bocuse, Louis Outhier, Bröderna Troisgros


1979-1980 Operakällaren  och Restaurant Riche hos Werner Vögeli


1980-1981 Kurhotel Mitteltal Bareiss Baiersbronn


1981-1983 Restaurang Gourmet Stockholm Sveriges första stjärna i Guide Michelin


1983-1999 Krögare Bullandö Krogen Värmdö


1987-1991 Ägare Strandhotel Adler Bodensjön Tyskland
























































Yrkeskarriär Utbildningsväsendet


1999-2003 Lärare Stockholms Hotell och Restaurangskola - vid Globen

2003-2008 Studierektor och Universitetsadjunkt vid Örebro Universitet - Restauranghögskolan

2008-2009 Verksamhetsschef- Mellansverige  Arbetsmarknadsutbildningar/insatser-SFI-

                       vid Competens Utbildnings AB

2009 - 2013 Myndigheten för yrkeshögskolan Avdelningen för utbildningsfrågor uppstart av Myndigheten

2013 - 2018 Verksamhetschef för Gymnasiet och vuxenutbildningen i Norrtälje kommun. 

2019 - 2020 Fristående konsult inom olika arbetsområden -

                       Utredningsuppdrag samt  tf. Rektor Danderyds Gymnasiet

2021              Projektledare hos Visita - Certifiering Kvalitetsäkring av gymnasiala utbildningar inom besöksnäringen

--------------------------------------------------------------------------------


Utbildningar


Gymnasiekompetens i Tyskland

Handelskola i Radolfzell

Lärlingsutbildning som Kock och Servitör

Köksmästarexamen vid Handelskammaren i Konstanz

RETUR - Ledarskapsutbildning hos IFL - Institut för Företagsledning i Sigtuna

Lärarexamen vid Lararhögskolan vid Stockholms Universitet

Fil.mag i Skolutveckling och Utbildningsledning vid Stockholms Universitet

Olika kurser inom område Arbetsmarknad vid Stockholms Universitet

ULL - 1 och 2 Försvarets Ledarskapskurs

Livets givand och roliga skola från lärling till mästare på topprestauranger i världen

--------------------------------------------------------------------------------


Särskilda Uppdrag i tjänsten och brevid mina tjänster


Expert Skolverket inför implanteringen av kursen Projektarbete 2001

Expert Skolverket medförfattare av Ideeskissen för GY07 HT och RL- programmet( nu genomförd GY 2011)

Implantering av LIA projektet med stöd från Skolverket vid Stockholms Hotell och Restaurangskola.

Projektledare EU-projekt Växtkraft Mål 3 Kompetensutveckling för Stockholms Hotell och Restaurangskola

Projektledare Leonardoprojekt för Internationella Studier för Studenter från Örebro Universitet (2 projekt)

Konsultuppdrag inom Hotell och restaurang - Diligentia - SEB - Finanskrisen 1987- 1990

Uppdrag / bollplank / rådgivare till olika Restaurangföretag

Konsultuppdrag som föreläsare vid Yrkeslärareutbildningen vid Stockholms Universitet

Kursansvarig för Yrkeslärarkurser vid Örebro Universitet/ Pedagogiska Institutionen

Ansvarig för Uppdragsutbildningen vid Örebo Universitet/Campus Grythyttan


Utmärkelser

2003 Årets Kocklärare vald av Werners Vänner och Restaurangbranschen

2006 Pedagogisk Pris av Erik Ljungbergs Stiftelsen - Örebro Universitet - Grythyttan


Gastronomi


Bullandö Krogen

21 av 25 poäng med Bullandö Krogen i Dagens Industri flertal tester under 1985 - 1999

93  av 100 poäng i Svenska Dagbladet Krogguiden under flera år

4  av 5 getinger i Expressen flera år

4 av 5 i Aftonbladet flera år

dessa poäng delades ut flera gånger under 1983- 1999


Strandhotel Adler Bodensjön Tyskland 1987 - 1991

1 stjärna i Guide Michelin 1991

17 av 20 poäng i VIF Gourmet Journal  1991


Coach till olika tävlingslag  gymnasial nivå


Culinary Star of Europe  Bryssel  2002

Matkristallen Stockholm/Sverige 1999 - 2003

Årets unga kock/ Stockholm / Sverige

Parcour de Culinar/Sirha  / Paris 2001

SM i matlagning för gymnasieskolor 1999- 2003

plus diverse  olika småtävlingar

--------------------------------------------------------------------------------