Restauranglistor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gastronomisk Topp lista 2018

 

Vad gillar vi :

Okomplicerade krogar som präglas av krögarnas och personalens ambition och livsstil. Krogarna ska vara autentiska, samtalsvänliga, opretentiösa och fokusera på gästernas upplevelse och önskemål. Fokus på att lyfter fram smaker och att rätterna i en meny har en helhetssyn när det gäller smaker och portionsstorlekar, Kökets egen stil, Krogarna går ekonomisk runt utifrån sina egna intäkter från gästerna. Relationen pris och kvalitet stämmer. Vi gillar även att maten på tallriken är varm. Vi gillar att det ska vara rolig och livlig stämning på krogen. Vi gillar att kunna boka ett bord endast några dagar innan. Alla gäster få samma uppmärksamhet och servicenivå, man gör inte någon skillnad.; #HeinzGlöckler;

 

 

Vad gillar vi inte:

Att sitta på tid( fy dessa 3 timmars sittningar), ceremonier och effektgivande grepp, att går hungrig från bordet, menytvång för alla på bordet. Krogar som har till sitt huvudsyfte att enbart imponerar på krogkollegor och hänger med i alla trender. Sponsorkrogar som inte går runt utifrån verksamheten. Värst är att man blir serverad ” kalte platte ”, i kockarnas strävan att pimpar estetiken på tallriken med tiotals upplägg, och glömmer det bort att maten ska vara varm. ( gäller inte Sushi och kalla rätter).

Ogenomtänkta smakkombinationer i en rätt, men särskild i en hel meny. I menyn fungerar smakingredienser kanske för en rätt – men inte i hela menyn. Att behöver boka ett bord månader innan (endast om jag reser till en annat land eller kontinent och vill säkerställa en bokning).

 

Vem är vi :

Vi är ett nätverk av personer i Europa som känner varandra och har samma preferenser. Vi har inte som yrke att testar krogar, utan sätter vara intryck utifrån besök - där vi betalar med egna skattade pengar. Vi finansierar vara besök inte via sponsring utan är oberoende.Vi ger inte några stjärnor utan jobbar med topplistor, där alla värda ett besök. Vi har alla jobbat inom världens toppgastronomin.

 

Nomineringar 2017

 

Årets Gastronomiska prestation

1. Marc Haeberlin Auberge d`Ill 50 år tre stjärnor

2. Björn Frantzen Welcome back hur bra kan man bli ?

3. Altelier Munchen Jan Hartwig Underbar och nyskapande

 

Arets mest prisvärda krog internationellt

1. Cosme New York , folklig,höga smaker - underbar

2. Weinbar Rutz Berlin, Marco har nu två stjärnor prisvärd

3. Simply Fosh Palma, enstjärning i Mallorca ett måste

 

Årets Nykomling:

1. Frantzen Stockholm blir nog 3 stjärnor världsklass

2. Ernst Berlin, udda matupplevelse - prestigelös hög nivå

3. Enigma Barcelona - Albert Adria lyfter ännu mera

 

Årets Måltidsupplevelse nationellt - hela måltiden

1. Nya Frantzen - absolut världsklass i varje detalj

2. Oaxen - en av vara bästa krogar i Norden - jämn hög kvalitet

3. Restaurang Hantverket - handverkskonst på hög nivå prisvärd

 

Årets Måltidsupplevelse internationellt -

1. Ocean Roches Algarve Portugal - All time high i år

2. Geranium Rasmus Koefood Nordens bästa

3. Per Se New York- världklass i varje detalj, once i livetime

 

Årets bästa serviceupplevelse:

1. Ocean Roches Algarve Portugal - här stämmer allt

2. Adam Albin hög nivå utan krusiduller

3. Esperanto - alltid hög nivå på mat och särskild service -

 

Årets mest prisvärda nationella måltidsupplevelse

1- Adam Albin Stockholm

2. Oaxen Slip

3. Fotografiska

 

Årets restaurangkedja

1. Reines Krogar på västkusten

2, Jean Paul Vorgerichten / krogar i världen

3. Tim Raue

 

Årets dryck

1. Dryckes paket Aloe, udda, perfekt och otrolig matchning

2.Taittinger 2005

3. Portugals nya vinmakare

 

Årets personliga prestation

Susanne Torsell - Linnea Andersson

föredettta Nagg på Kungsholmen som tog över

Hotel du Soleil Saint Raphael

 

Årets mest överskattade krog

Tak - tyvärr vid båda besök en besvikelse - hög ambition men leveranser når inte ditt - överskattad - nästan en turistfälla

 

Trender 2018

 

Ännu mera enkla pratsamma krogar med bra mat och bra service..

 

Jakten på stjärnor fortsätter vem är först med tre - efter ” omstyling ” -

 

Mera matsalsarbete – mindre tallrikservering mera arbete vid bordet

 

Klassiska franska recept i ny tappning – och klassiska franska viner

 

Förortstrenden fortsätter

 

Bättre och bättre krogar i alla andra städer i Sverige -

 

Kall- varma desserter

 

Nya krögare som tar ansvar för arbetsmiljön och balans mellan arbete och fritid den nya hållbarheten i branschen.

 

Östeuropa - Östeuropa och matkulturen i det olika republiker i forna Sovjetunionen.

-

 

UPPCOMING NATION ÖSTERRIKE - många unga kockar som har lärd på toppaddresser utomlands kommer nu hem och utvecklar köket med lokala råvaror. Tips Tannenhof St. Anton,

Griggeler Stuba i Burg Vital Resort Lech, Simon Taxacher im Rosengarten Kirchberg, Restaurant im Almhof Schneider - Lech und Rote Wandl Schualhus - Lech med Max Natmessing tidigare Souschef hos Brookyn Fare i New York. En spännande utveckling att utöver åka skidor och vandra blir många ställen nu kulinariska hotspotts.

 

 

Årets värstingar

 

Sturehof Stockholm - stora servicebrister om du inte är kändis

Enoteca Pinchiorri Flornes- mycket Bling Bling. Dyrt och slarvig

Restaurang utbud på Skansen – skamligt utbud

Melanders Fisk Medborgarplatsen – behöver lära sig att göra en fisksoppa

 

 

Årets bluff

 

Alla fjäll rödinga/öring eller vad det hetersom kommer från fiskodlingar.

Arla lurar bönder och sponsrar kockar - mejerimedaljen

Wagyu trenden -- den finns bara en äkta vara och den är limiterad och kommer från Japan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets Kroglista för Dig som betalar själv

 

Favoritkrogar 2017 Nationellt #HeinzGlöckler

 

9 – 10 poäng

 

Adam och Albin, Stockholm

Aloe, Älvsjö Stockholm

Volt, Stockholm

Blom in the Park, Malmö

Hotel Borgholm ,Borgholm

PM Vänner och Bistro Växsjö

AOC. Köpenhamn

 

8 - 9,0 poäng

 

Pubologi Stockholm

Rutabaga Stockholm

Agrikultur, Stockholm

Lilla Ego,Stockholm

108 ,Köpenhamn

Fotografiska - Stockholm

AG, Stockholm

Ask, Helsingfors

Matbaren Mathias Dahlgren, Stockholm

Ekstedts, Stockholm

Portal , Stockholm

Babette , Stockholm

Agnes, Stockholm

Chateau Foret, Malmö

Nook, Stockholm

Nizza, Stockholm

Astrid, Ängby Stockholm

Elliots, Bromma Stockholm

Hantverket.Stockholm

Agnes, Stockholm

Gotthards Krog, Umea

Villa Anna. Uppsala

Tegelbacken, Stockholm

Swedish Taste, Göteborg

Hos Pelle, Göteborg

Bastard Mat och Vin Malmö

Hoze, Göteborg

SK Mat och Människor, Göteborg

Sjömagazin, Göteborg

Thörnströms Kök, Göteborg

Koka Gotenborg

 

 

Årets exklusive Topplista 2017

 

Schloss Schauenstein Schweiz - Andreas Caminada 9,5

Amass, Danmark Köpenhamn 9

Maeemo, Oslo, Norge 9,5

De Librije (Zwolle, Niederländerna) - Jonnie Boer – 9,5

Henne Kirkeby Krog, Danmark 9,5

Geist, Danmark, Köpenhamn 9

Falsed Kro Danmark Millinge 8,5

Geranium ( Danmark)- Rasmus Koefoed 10

Upper Hous Dineing, Göteborg 9

Frantzen ( Stockholm) - 10

Fäviken Magasinet 9,5

Willows Inn , Lummi Island USA – Blaine Wetzel 9,5

Oaxen Krog Stockholm 9

Steirereck Wien , Österrike 9,5

Esperanto, Stockholm 9

Restaurang Tim Raue – Berlin, Tyskland 9.5

Daniel Berling Krog, i Trånas 9

Per Se New York 9,5

Restaurang Vollmers 9

Greenhouse –Arnaud Bignon ,London 9

Gastrologik, Stockholm 8,5

Vila Joya – Albufeira ,Portugal 9

Enigma, Barcelons 9

Ocean – Porches ,Portugal 10

Rote Wand Schualhus, Lech, Österrike 9

Döllerers Restaurant, Golling Österrike 9

Landhaus Bacher, Mautern Donau Österrike 9

Obauer, Werfen Österrike 9,5

Kogel 3 Leibnitz Österrike - 8,5 bra vinkällare.

Weinbar Rutz – Berlin Tyskland 9,5

Clown Bar , Paris 9 Bistrovarint av japansk toppkrog

Atelier Creen, San Francisco 9,5

Nahm, Bangkok 10

Simply Fosh - Palma de Mallorca Spanien 9,5

Cosme New York 9.5

Estella New York 8,5

Quince, San Francisco 8,5

Manresa, Los Gatos 9,5

Le Bois san Feullles, Roanne 9

 

 

 

 

Årets Klassiker 2017

 

Prinsen Stockholm - håller sin stil jämn bra kvalitet

Auberge D`Ill, Illhäusern, trestjärning upplevelse sedan 1965

Åtellet - bäst i Norrtälje

Reines krogar i Fiskebäckkil ( Brygghuset) och Lysekil (Norra

hamnen) alltid värd ett besök.

Nordic Fauna för det udda glassen skull.

Erbprinz Ettlingen - där allt började fortfarande hög klass

Browalls - gubben håller hög klass - personlig krog

 

Foodvänners Favortier

 

Luxeat -

1. Frantzen Stockholm

2.Etxeberri, Spanien

3. LÁuberge du Pere Bise Frankrike

 

Steve Plotnicke(OAD)

1.Schloss Schauenstein Furstenau,/Frantzen Stockholm

2.Sushi Amamoto, Tokyo

3. Ernst Berlin

 

Kevin Chan ( Fine Dining Explorer)

1.Vendome, Bergisch Gladbach

2.Michel Bras, Frankrike

3.Yuu Kitchen, London

 

Andy Hayler

1. The Ritz. London

2.Pres de Eugenie, Frankrike

3.Takiya, Tokjo

 

Wolfgang Fassbender (NZZ)

1. Schwarzwaldstube - Baiersbronn

2.Dstage,Madrid

3.Intense Kallstadt

 

Prof. Thomas Vilgis

1.Burg Schwarzenstein, Geisenheim

2.De Librie, Zwolle

3.Dan Bessoudo, La table de Ventabren

 

Vijaj Sapre(Effilee)

1.Fäviken, Sverige

2.Noma - Köpenhamn

3.Ernst, Berlin

 

David Schnapp( Das Filet)

1.Tim Raue, Berling

2.Eleven Madison Park, New York

3. Pop up " Die stadthalle" Zurich

 

Willem Assart

1. Schloss Schauenstein, Furstenau

2.White Rabbit Moscow

3.Gaa, Bangkok

 

Julien Walter

1. Frantzen, Stockholm

2.Shushi Amane, New York

3.Tkory, Osaka

 

Michelin Nordic 2018

 

Guide Michelin 2018 Norden

 

3 stjärnor

 

Geranium, Copenhagen, Denmark

Maaemo,Oslo, Norway

Frantzen, Stockholms Sweden NYTT

 

2 stjärnor

 

AOC, Copenhagen, Denmark

Kadeau, Copenhagen, Denmark Nytt

Henne Kirkeby Kro, Henne Denmark

Oaxen Krog Stockholm Sweden

Vollmers , Malmö Sweden

Daniel Berlin, Tomelilla, Sweden Nytt

Fäviken Magasinet, Järpen Sweden

 

1 stjärna

 

Denmark

 

108, Copenhagen

Clou, Copenhagen

Era Ora, Copenhagen

Formel B, Copenhagen

Kiin Kin, Copenhagen

Kokkeriet, Copenhagen

Kong Hans Kaelder, Copenhagen

Marchal,Copenhagen

Relae, Copenhagen

Sollerud Kro Copenhagen

Studio,Copenhagen

Jordnaer, Copenhagen Nytt

Fredrikshoj, Aarhus

Gastrome,Aarhus

Substans,Aarhus

Domestic,Aarhus

Fredriksminde,,Praestro

Slotskokkenet Dragsholm

Kadeau, Aakirkeby

MeMu, Wejle nytt

Koks,Thorshavn( Faroe Islands)

 

Sweden

 

Ekstedt Stockholm

Esperanto Stockholm

Gastrologik, Stockholm

Imouto, Stockholm

Mathias Dahlgren Matbaren, Stockholm

Operakalleren, Stockholm

Sushi Sho, Stockholm

Volt, Stockholm

Aloe, Stockholm Nytt

Agrikultur, Stockholm Nytt

Bhoga, Göteborg

Koka, Göteborg

Sk Mat och Människor, Göteborg

Thornströms kök, Göteborg

Restaurang 28+, Göteborg

Upper House, Göteborg

Bloom in the Park, Malmö

SAV Malmö Nytt

Hotel Borgholm, Borgholm

PM & Vänner, Växsjö

 

Norway

 

Kontrast, Oslo

Statholdergården, Oslo

Galt, Oslo - Nytt

Re-Naa Stavanger

Sabi Omakase, Stavanger

 

Finnland

 

Ask, Helsinki

Demo, Helsinki

Ora,Helsinki

Olo, Helsinki

Grön, Helsinki Nytt

 

Iceland

 

Dill, Rejkavik