HGR

Heinz Glöckler född 1957 i Radolfzell Tyskland.

Fick ett erbjudande 1979 av Werner Vögeli att komma till Sverige och Operakällaren, efter har jobbad på några av världens bästa Michelinkrogar.

Startade och utvecklade Bullandö Krogen till en topprestaurang från 1982 till 1999 . Därefter började min karriär inom utbildningsvärlden . Är själv ett tydlig exempel för livslångt lärande - att haft olika karriärer i mitt liv och tycker att det viktigt att vidareutbilda sig - för att få ny perspektiv och möjligheter. Lära nytt och lära om - världen utvecklas och det är mitt eget ansvar att utvecklar mig själv för att hela tiden

kunna matcha behoven.

 

" Vaknar jag på morgon och jag lever,så börjar dagen positiv"

 

Sagt om mig : Utstrålar värme som en spishäll, har empati. Älskar att undervisa och coacha individer samt organisationer fram till mål. Förändringsbenägen och vill alltid vara topp med organisationer, som han jobbar förr. Tänker ibland för lite på sig själv. Har ett mycket bra nätverk inom näringslivet och utbildningsväsendet. Ser på möjligheter och att problem finns för att lösa. Har ett tydligt strategisk tankesätt som bygger på omvärldsanalys och kunskap inom ämnen han sysslar med. Vi kan inte göra något åt som har hänt - utan lär av misstag och satasar framåt.

Beundrar politiskt Ludvig Erhard - för hans tankar och genomförande av "sociale markwirtschaft "- Palme för hans internationella engagemang - Helmuth Schmidt för hans förändringsbenägenhet - Helmuth Kohl för hans mod under 90 talet som bäddade för det enade tyskland. Saknar idag politiska visioner vi reagerar mera än vi agerar inför framtiden.

Förebilder personligen " Great Leaders" Paul Haeberlin, Werner Vögeli, Eckart Witzigmann som alla har varit mina chefer eller är världsstjärnor inom Gastronomin. Förändringsbenägen ledare, gör alltid sitt bästa, ödmjuka ledare som låta andra växer. Alla tre har även varit mina mentorer - i Sverige önskar jag även framföra Björn Karlin, som har haft en stor betydelse för min integration och min framgång i det svenska samhället.

Är stolt över alla ungdomar som jag har kunnat stödja i sin utveckling, både under min tid som företagare och mentor, samt som lärare inom utbildningsväsendet. Även ni är en del av min egen utveckling.

 

Yrkeskarriär Gastronomi

 

1973-1976 Utbildning som Kock och Servitör vid 2-stjärniga Hotel Erbprinz Ettlingen

 

1976-1977 Restaurang Tantris Munchen 3- stjärnor hos Eckart Witzigmann( Heinz Winkler

 

1977-1978 Auberge d`Ill Illhauusern, Alsace 3-stjärnor hos Paul Haeberlin

 

1978-1979 Stage hos 3-stjärniga Paul Bocuse, Louis Outhier, Bröderna Troisgros

 

1979-1980 Operakällaren och Restaurant Riche hos Werner Vögeli

 

1980-1981 Kurhotel Mitteltal Bareiss Baiersbronn

 

1981-1982 Restaurang Gourmet Stockholm Sveriges första stjärna i Guide Michelin

 

1983-1999 Krögare Bullandö Krogen Värmdö

 

1987-1993 Ägare Strandhotel Adler Bodensjön Tyskland

 

 

Yrkeskarriär Utbildningsväsendet

 

1999-2003 Lärare Stockholms Hotell och Restaurangskola - vid Globen

 

2003-2008 Studierektor och Universitetsadjunkt vid Örebro Universitet - Restauranghögskolan

 

2008-2009 Verksamhetsschef- Mellansverige Arbettsmarknadsutbildingar/insatser-SFI-

vid Competens Utbildnings AB

 

2009 - 2013 Myndigheten för yrkeshögskolan Avdelningen för utbildningsfrågor uppstart av Myndigheten

 

2013 - Verksamhetschef för Gymnasiet och vuxenutbildningen i Norrtälje kommun.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Utbildningar

 

Gymnasiekompetens i Tyskland

 

Handelskola i Radolfzell

 

Utbildning som Kock och Servitör

 

Köksmästarexamen vid Handelskammaren i Konstanz

 

RETUR - Ledarskapsutbildning hos IFL - Institut för Företagsledning i Sigtuna

 

Lärarexamen vid Lararhögskolan i Stockholm

 

Fil.mag i Skolutveckling och Utbildningsledning vid Stockholms Universitet

 

Livets hårda skola från lärling till mästare

--------------------------------------------------------------------------------

 

Särskilda Uppdrag i tjänsten och brevid mina tjänster

 

Expert Skolverket inför implanteringen av kursen Projektarbete 2001

 

Expert Skolverket medförfattare av Ideeskissen för GY07 HR- programmet( nu genomförd GY 2011)

 

Implantering av LIA projektet med stöd från Skolverket vid Stockholms Hotell och Restaurangskola.

 

Projektledare EU-projekt Växtkraft Mål 3 Kompetensutveckling för Stockholms Hotell och Restaurangskola

 

Projektledare Leonardoprojekt för Internationella Studier för Studenter från Örebro Universitet (2 projekt)

 

Konsultuppdrag inom Hotell och restaurang - Diligentia - SEB -

 

Uppdrag / bollplank / rådgivare till olika Restaurangföretag

 

Konsultuppdrag som föreläsare vid Yrkeslärareutbildningen vid Stockholms Universitet

 

Kursansvarig för Yrkeslärarkurser vid Örebro Universitet/ Pedagogiska Institutionen

 

Ansvarig för Uppdragsutbildningen vid Örebo Universitet/Campus Grythyttan

 

 

Utmärkelser

 

2003 Årets Kocklärare vald av Werners Vänner och Restaurangbranschen

 

2006 Pedagogisk Pris av Erik Ljungbergs Stifelsen - Örebro Universitet - Grythyttan

 

 

Gastronomi

 

Bullandö Krogen

 

21 av 25 poäng med Bullandö Krogen i Dagens Industri

 

87 av 100 poäng i Svenska Dagbladet Krogguiden

 

4 av 5 getinger i Expressen

 

4 av 5 i Aftonbladet

 

dessa poäng delades ut flera gånger under 1983- 1999

 

 

Strandhotel Adler Bodensjön Tyskland 1987 - 1995

 

1 stjärna i Guide Michelin

 

17 av 20 poäng i VIF Gourmet Journal

 

1992 - 1993

 

 

Coach till olika tävlingslag

 

Culinary Star of Europe Bryssel 2002

 

Matkristallen Stockholm/Sverige

 

Årets unga kock/ Stockholm / Sverige

 

Parcour de Culinar/Sirha / Paris 2001

 

SM i matlagning för gymnasieskolor

 

 

 

plus diverse olika småtävlingar

--------------------------------------------------------------------------------