Nyheter


Nyheter  se bloggen 




Backgrund för mina bedömningar

Mina egna preferenser - är att besöket ska vara en upplevelse, fylld av överraskningar när det gäller smak och hantverk. Det behöver inte vara lyxråvaror utan alla ingredienser ska hanteras varsamt utifrån sin smak. Oftast hittar jag dessa faktorer hos unga,hungriga matlagare som har sin egen stil och inte följer trenderna hos det stora. En och tvåstjärniga krogar har oftast denna glöden. #HeinzGlöckler;



Vad gillar vi :

Okomplicerade krogar som präglas av krögarnas och personalens ambition och livsstil. Krogarna ska vara autentiska, samtalsvänliga, opretentiösa och fokusera på gästernas upplevelse och önskemål. Fokus på att lyfter fram smaker och att rätterna i en meny har en helhetssyn när det gäller smaker och portionsstorlekar, Kökets egen stil, Krogarna går ekonomisk runt utifrån sina egna intäkter från gästerna. Relationen pris och kvalitet stämmer. Vi gillar även att maten på tallriken är varm. Vi gillar att det ska vara rolig och livlig stämning på krogen. Vi gillar att kunna boka ett bord endast några dagar innan. Alla gäster få samma uppmärksamhet och servicenivå, man gör inte någon skillnad.

#HeinzGlöckler


Vad gillar vi inte:

Att sitta på tid( fy dessa 3 timmars sittningar), ceremonier och effektgivande grepp, att går hungrig från bordet, menytvång för alla på bordet. Krogar som har till sitt huvudsyfte att enbart imponerar på krogkollegor och hänger med i alla trender. Sponsorkrogar som inte går runt utifrån verksamheten. Värst är att man blir serverad ” kalte platte ”, i kockarnas strävan att pimpar estetiken på tallriken med tiotals upplägg, och glömmer det bort att maten ska vara varm. ( gäller inte Sushi och kalla rätter).

Ogenomtänkta smakkombinationer i en rätt, men särskild i en hel meny. I menyn fungerar smakingredienser kanske för en rätt – men inte i hela menyn. Att behöver boka ett bord månader innan (endast om jag reser till en annat land eller kontinent och vill säkerställa en bokning).


Vem är vi :

Vi är ett nätverk av personer i Europa som känner varandra och har samma preferenser. Vi har inte som yrke att testar krogar,  utan sätter vara intryck utifrån besök - där vi betalar med egna skattade pengar. Vi finansierar vara besök inte via sponsring utan är oberoende.Vi ger inte några stjärnor utan jobbar med topplistor, där alla värda ett besök. Vi har alla jobbat inom världens toppgastronomin.




                   

Topplista  2019


Årets Gastronomiska prestation

1. Björn Frantzen - världsbäst 

2. Karin Franzsson du kommer blir saknad

3. Dominuque Crenn  wow vilken stjärna  San Francisco


Arets mest prisvärda krog internationellt

1.  Cosme  New York , folklig,höga smaker - underbar

2. Weinbar Rutz Berlin, Marco har nu två stjärnor prisvärd

3. Simply Fosh Palma, enstjärning i Mallorca ett måste


Årets Nykomling: 

1. Allegrine Danyel Couet Stockholm -hög klass

2. Etoile Stockholm - höga ambitioner

3. L avventura - udda spektakulär italiensk


Årets Måltidsupplevelse nationellt - hela måltiden

1. Hotel Borgholm   absolut toppklass i varje detalj

2. Niehkomountainvilla - en av vara bästa krogar i Norden

3. Videgård  Erik på  handverkskonst på hög nivå prisvärd


Årets Måltidsupplevelse internationellt -

1.  Castel son Claret restaurant Zarando All time high i år

2. Geranium Rasmus Koedfood  Nordens bästa

3. Atelier Munchen - Wow upplevelse i Munchen stor kokkonst


Årets bästa serviceupplevelse:

1. Ocean Roches Algarve Portugal - här stämmer allt

2. Adam Albin  hög nivå utan krusiduller

3.  Operakällaren- alltid hög nivå på mat och särskild service -


Årets mest prisvärda nationella måltidsupplevelse

1- Adam Albin Stockholm

2. Vollmers Malmö

3. Stim Stockholm


Årets restaurangkedja 

1. Frantzen Koncernen - kvalitet - kompetens - koncept

2. Punk Royal - efter Stockholm,Köpenhamn nu Paris - egen stil, kul och annorlunda

3. Pontusgruppen för sina satsningar att lyfta sin personal och Arlanda


Årets dryck

1. Barbaresco Vigneto Bordini a Spinetti 1995

2. D`Amos blanc 2011

3. 2007 Mazis Chambertin Grand Cru Newman


Årets personliga  prestation

Emma Bengtsson - två stjärnor i New York internationellt stjärnskott som tar ställning för mänskligheten


Årets mest överskattade krog

Hantverket tyvärr en besvikelse - hög ambition men leveranser når inte ditt - överskattad - rörig - slavig


Trender 2019


Ännu mera enkla pratsamma krogar med bra mat och bra service..


Mera matsalsarbete – mindre tallrikservering mera arbete vid bordet


Klassiska franska recept i ny tappning – och klassiska franska viner


Förortstrenden fortsätter


Bättre och bättre krogar i alla andra städer i Sverige -


Kalla- varma desserter


Hallbarheten produktfokus   - man använder allt "Rester till nya rätter"


Nya krögare som tar ansvar för arbetsmiljön och balans mellan arbete och fritid den nya hållbarheten i branschen.


Hotellkrogar som behöver rycker upp sig via enskilda, lokala koncept men

även via konceptsharing under en viss period.


Alkoholfria varianter till menyerna -



Place to be 2019


Å L`asie Oslo

Alcaide,Guadalajara

Atelier Munchen

CoCoCo Saint Petersburg

LOCO Lisbon

Sanchez Köpenhamn

Zen Singapur


Årets bluff



Alla fjäll rödinga/öring eller vad det hete rsom kommer från fiskodlingar.

Arla lurar bönder och sponsrar kockar - mejerimedaljen

Sunda produkter i platsförpackning
















































 





  

VIN

Det bästa tyska Riesling 2019



Aktuella tester


Portugal:

'Belcanto Lissabon - 9/10 något av det bästa Portugal har att erbjuda 2-stjärnor - 

                                                Avantgårde Cuisine.  belcanto.pt

Pateao Lissabon - 9/10  Fisk och Skaldjur i avslappnad atmosfär - trivsam och hög klass

Cantinho do Avillaz 8/10  Mediteran kök portugal touch, i badstaden Cascais 


Italien

Genua

The Cook 8.5/10  enda stjärnkrog i Genua - marinerade Acciughe och Duva höjdpunkter

                                 in en klassisk restaurant

Trattoria Ugo 8/10  tradionella liguriska rätter - stökig, folklig, rolig och prisvärd

I tre Merli  8/10  Blandning mellan vinbar och restaurant med en sagolik vinlista, 

Capo Santa Chiara 7,5/10 Underbar restaurant Terrassen ligger direkt vid Havet bara

                                   detta är värd ett besök - bra mat utan krusiduller - lite dyrt men läget

Toskana


Enoteca Pinchoirri 6/10 Klassisker - bra Service och vin list men maten är dyr och på 

                                             touristnivå Synd om denna tempel

Albergaaciio  7,5/10         Bar smakrik mat från Toskana med fin innehållsrik vinlista

                                              Castellina /Chianti

Arnolfo 8 /10                     Folkig krog med höga amibtioner - bara risotton alla Zafferano 

                                              är värd ett besök.. Colle di Val dÈlsa

Rinuccio 1180 8/10          Place to be - under semesterresan till Toskana - Val di Pesa 

                                              underbart och smakrik kök.

Hotel Scaletto   7.5/ 10     Best i Florenz - utsikten och maten very nice place

Hotel Castello di Spaltenna 8/10 - toskanska sommarnätter i denna uteserveringen på 

                                               slottet - mat, miljö och dryck - besök... Gaiole/ Chianti.


Piemonte


Alba

Piazza Duomo  9.5/10              Toppkrog som leverar - och är värd ett besök kulinarisk                                                              kreativ hotspot

Osteria Lalibera 8/10            enklare än ovan inte så många kreationer utan typisk lantkök



Österrike uppdatering


9,5/10  Steiereck Wien, Döllerers Geniesserrestaurant, Golling,

9/10 Restaurant Simon Taxacher, Kirchberg/Tirol, 

8,5/10   Restaurant Konstantin Filipou, Wien, Landhaus Bacher, Wachau, Restaurant Silvio Nickol Wien, Restaurant Mraz&Sohn Wien. Restaurant Obauer, Werten, Johanna Maier Filzmoos, Restaurant Aurelio - Lech, Peznauer Stube, Ischgl



Berlin uppdatering


Toppkrogar

Nobelhart&Schmutzig 8,5/10, Weinbar Rutz 9/10, Horvath 8/10, Tim Raue 8.5/10

Tips

 Pauly Saal, Tulus Lotrek,Kin Dee, Herz &Niere, Kochu Karu,Layla, Lode & Stijn

Golvet, Einsunternull, Ernst, Cordo, Cell, Zur letzten Instanz, Freundschaft



























































 




Film  Heinz Glöckler Creative-Cuisine