Heinz Glöckler

#Heinz Glöckler född 1957 i Radolfzell Tyskland.

Fick Heinz Glöckler ett erbjudande 1979 av Werner Vögeli att komma till Sverige  och Operakällaren, efter har jobbad på några av världens bästa Michelinkrogar i världen.

Startade och utvecklade Bullandö Krogen till en  topprestaurang från 1982 till 1999 . Därefter  började min karriär inom utbildningsvärlden . Är  själv ett tydlig exempel  för livslångt lärande - att  haft olika karriärer i mitt liv  och tycker att det viktigt att  vidareutbilda sig  - för att erhålla nya perspektiv och ser nya möjligheter.Att lära nytt och lära om -samtidigt som världen utvecklas är mitt eget ansvar. Jag måste utvecklar mig själv för att hela tiden kunna matcha samhällets behov och utveckling. Gjorde an akademiska resa från hantverkare till Fil. mag  är övertygad att Aristotles kunskapsyn är det rätta -  Episteme ( Vetenskap) tillsammans med Techne (praktiska kunnnande) blir Fronesis ( Klokhet) - det enda fungare inte utan den andra


" Vaknar jag på morgon och jag lever, så börjar dagen positiv"


Sagt om Heinz Glöckler : Utstrålar värme som en spishäll, har empati. Älskar att undervisa och coacha individer samt organisationer fram till mål. Förändringsbenägen och vill alltid vara topp med organisationer,  som han jobbar i. Tänker ibland för lite på sig själv. Har ett mycket bra nätverk inom näringslivet. politik och utbildningsväsendet. Ser på möjligheter och att utmåningar finns till,  för att lösa.  Har ett tydligt strategisk tankesätt som bygger på omvärldsanalys  och kunskap inom ämnen han sysslar med. Vi kan inte göra något åt som har hänt - utan lär av misstag och satasar framåt.

Beundrar politiskt  Ludvig Erhard - för  hans tankar och genomförande av "sociale markwirtschaft "- Palme för hans internationella engagemang - Helmuth Schmidt för hans förändringsbenägenhet  - Helmuth Kohl för hans mod under 90 talet som bäddade för det enade tyskland. Saknar idag politiska visioner för samhället, vi reagerar mera på nutid än vi agerar inför framtiden. Demokratifrågor är viktig för Heinz Glöckler .

Är tydlig när jag jobbar inom stat och kommun - att jag jobbar för medborgarna som i en demokratisk process

vald sina företrädare - politiker. Det är  medborgarna genom politiken och dessa förträdare som ska äger agenda och styra.

Förebilder personligen  " Great Leaders"  Paul Haeberlin, Werner Vögeli, Eckart Witzigmann  som alla har varit mina chefer eller är världsstjärnor inom Gastronomin.  Förändringsbenägen ledare, som gör alltid sitt bästa, ödmjuka ledare som låta andra växer. Alla tre har även varit  mina mentorer - i Sverige önskar jag även framföra Björn Karlin, som har  haft en stor betydelse för min integration och min framgång i det svenska samhället.


Är stolt över alla ungdomar som jag har kunnat  stödja i sin utveckling,  både under min tid som företagare och mentor, samt som lärare inom utbildningsväsendet. Även ni är en del av min egen utveckling.


Ledarskap a la #HeinzGlöckler


300 gr Engagemang

150 gr tillit

1 stk helhetssyn

5 msk flexibilitet

3 tsk Pragmation

1 stk Dj-vlar Anamma

4 krm Struktur

100 gr Visionärsskap

300 gr Coachförmåga

3 dl feedback

Förväll Engagemang och Tillit. Pudra över feedbacken. Tillsätt Flexibiliteten efter behov och bryn strukturen försiktigt. Tillsätt Visionärskap och Pragmatism under gemensam röring. Lägg i övriga ingredienserna under avsmakning. Serveras företrädesvis med tydlighet.


Ett välbeprövad recept


Yrkeskarriär    Gastronomi


1973-1976 Utbildning som Kock och Servitör vid 2-stjärniga Hotel Erbprinz Ettlingen


1976-1977 Restaurang Tantris Munchen 3- stjärnor hos Eckart Witzigmann( Heinz Winkler


1977-1978 Auberge d`Ill Illhauusern, Alsace  3-stjärnor hos Paul Haeberlin


1978-1979 Stage hos 3-stjärniga Paul Bocuse, Louis Outhier, Bröderna Troisgros


1979-1980 Operakällaren  och Restaurant Riche hos Werner Vögeli


1980-1981 Kurhotel Mitteltal Bareiss Baiersbronn


1981-1982 Restaurang Gourmet Stockholm Sveriges första stjärna i Guide Michelin


1983-1999 Krögare Bullandö Krogen Värmdö


1987-1993 Ägare Strandhotel Adler Bodensjön Tyskland



Yrkeskarriär Utbildningsväsendet


1999-2003 Lärare Stockholms Hotell och Restaurangskola - vid Globen


2003-2008 Studierektor och Universitetsadjunkt vid Örebro Universitet - Restauranghögskolan


2008-2009 Verksamhetsschef- Mellansverige  Arbettsmarknadsutbildingar/insatser-SFI-

vid Competens Utbildnings AB


2009 - 2013 Myndigheten för yrkeshögskolan Avdelningen för utbildningsfrågor uppstart av Myndigheten


2013 - 2018 Verksamhetschef för Gymnasiet och vuxenutbildningen i Norrtälje kommun.


2018               Fristående konsult inom olika arbetsområden -


--------------------------------------------------------------------------------


Utbildningar


Gymnasiekompetens i Tyskland


Handelskola i Radolfzell


Utbildning som Kock och Servitör


Köksmästarexamen vid Handelskammaren i Konstanz


RETUR - Ledarskapsutbildning hos IFL - Institut för Företagsledning i Sigtuna


Lärarexamen vid Lararhögskolan i Stockholm


Fil.mag i Skolutveckling och Utbildningsledning vid Stockholms Universitet


Livets hårda skola från lärling till mästare

--------------------------------------------------------------------------------


Särskilda Uppdrag i tjänsten och brevid mina tjänster


Expert Skolverket inför implanteringen av kursen Projektarbete 2001


Expert Skolverket medförfattare av Ideeskissen för GY07 HR- programmet( nu genomförd GY 2011)


Implantering av LIA projektet med stöd från Skolverket vid Stockholms Hotell och Restaurangskola.


Projektledare EU-projekt Växtkraft Mål 3 Kompetensutveckling för Stockholms Hotell och Restaurangskola


Projektledare Leonardoprojekt för Internationella Studier för Studenter från Örebro Universitet (2 projekt)


Konsultuppdrag inom Hotell och restaurang - Diligentia - SEB -


Uppdrag / bollplank / rådgivare till olika Restaurangföretag


Konsultuppdrag som föreläsare vid Yrkeslärareutbildningen vid Stockholms Universitet


Kursansvarig för Yrkeslärarkurser vid Örebro Universitet/ Pedagogiska Institutionen


Ansvarig för Uppdragsutbildningen vid Örebo Universitet/Campus Grythyttan



Utmärkelser


2003 Årets Kocklärare vald av Werners Vänner och Restaurangbranschen


2006 Pedagogisk Pris av Erik Ljungbergs Stifelsen - Örebro Universitet - Grythyttan



Gastronomi


Bullandö Krogen


21 av 25 poäng med Bullandö Krogen i Dagens Industri


87 av 100 poäng i Svenska Dagbladet Krogguiden


4  av 5 getinger i Expressen


4 av 5 i Aftonbladet


dessa poäng delades ut flera gånger under 1983- 1999



Strandhotel Adler Bodensjön Tyskland 1987 - 1995


1 stjärna i Guide Michelin


17 av 20 poäng i VIF Gourmet Journal


1992 - 1993



Coach till olika tävlingslag 


Culinary Star of Europe  Bryssel  2002


Matkristallen Stockholm/Sverige


Årets unga kock/ Stockholm / Sverige


Parcour de Culinar/Sirha  / Paris 2001


SM i matlagning för gymnasieskolor




plus diverse  olika småtävlingar

--------------------------------------------------------------------------------